Mianmar – Burma – hegyi törzsek – Ázsia lelke – Kulturális körutak
Ázsia lelke programok/Mianmar – Burma – hegyi törzsek – Ázsia lelke – Kulturális körutak

Ázsia lelke - Kulturális körutak Ázsia mélyén

Ázsia lelke körút sorozatunk körútjai köztük a z ázsiai nagy birodalmak történetét és ma is látható emlékeit bemutató kulturális körútjaink és hozzájuk fűzött, a Himalája térség további országait bemutató kiegészítések nagyon különleges helyszínekre vezetnek el. Jelenleg Kambodzsa, Vietnám, Burma, Nepál, Tibet és Bhután, az észak-indiai Szikim, a Himalája térség fantasztikus országai és tájai, azok a csodahelyek, ahova utasaink eljuthatnak ezeken az utakon. Mindegyikben van valami különleges. Ez egyes országokba vezető "szokásos" körutakhoz hozzáadunk egy-két napot és ezeken részt veszünk valamilyen különleges kulturális eseményen. A térség történelme és kultúrája különösen gazdag. Ezért ezek az utak az öt világvallás és az itt élő törzsek ősi hitvilágának ma is élő hagyományaiból kialakult, a világon egyedülálló kultúra nyomába serednek.

 

Ezen az oldalon Ázsia egyik legtisztább filozófiai irányzatának, a Buddhizmusnak az ősi Burma és a mai Mianmar mindennapi életében betöltött meghatározó szerepét bemutató utunkat ismertetjük részletesen.

shwedagon-pagoda
A vegytiszta Buddha és a 154 hegyi törzs

Ezt az utat egy évente többször is elindítjuk. Célja egy nagyon különleges, az ősi Burma csodálatos buddhista kultúrájának; a mai Mianmari Szövetségi köztársaság területén élő 154 - és teljesen önálló kultúrával rendelkező - hegyi törzs szokásainak és életmódjának rövid bemutatása.   A körút során megmutatjuk a "szokásos" és híres látnivalókat is, de másképp. Részletes kulturális idegenvezetéssel, a vendégek személyes érdeklődési köréhez hangolt egyedi programokkal és látogatásokkal.

Tovább a részletekhez
buddha_jayanti_nepal_lumbini
Feltöltés alatt...

 

 

Hamarosan...
diwali_festival_of_lights
Feltöltés alatt...

 

Hamarosan...

COVID-os időkben...

Körútjaink száma folyamatosan bővül és a meglévőket is folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon azonban csak azokat az utak tesszük nyilvánossá, amelyeknél a célországok már legalább részben engedélyezik a turisztikai célú beutazást és ezért lehet is jelentkezni rájuk. Reméljük, hamarosan a Himalájai térség további országaiba induló útjaink is ismét felszabadulnak!